s

Ipsiarum deitis de santis Lorem Ipsum. Proin gravida nibh vel veliauctor aliquenea.

3 συνταγές για να απολαύσεις το ACTIVIA Κεφίρ

 

Τώρα που σιγά σιγά έρχεται το καλοκαίρι οι περισσότεροι από εμάς αναζητούμε να καταναλώσουμε δροσερά, εύκολα, νόστιμα γεύματα και σνακ.

Παρακάτω θα μοιραστούμε μαζί σου 3 πανεύκολες δροσερές συνταγές, υψηλής θρεπτικής αξίας που θα σε βοηθήσουν να εντάξεις το κεφίρ με τον πιο ευχάριστο τρόπο στην διατροφή σου.

Το κεφίρ αποτελεί μια από τις καλύτερες πηγές προβιοτικών για τον οργανισμό, καθώς περιέχει πολλά στελέχη καλών βακτηρίων που βοηθούν την εντερική χλωρίδα. Φαίνεται επίσης ότι η ζύμωση που έχει υποστεί το κάνει πιθανόν καλύτερα ανεκτό σε άτομα με δυσανεξία στην λακτόζη.

 

Κεφίρ bowl μπανάνα – σοκολάτα

ΥΛΙΚΑ

    • • 150gr μπανάνα
    • • 1κγ/3gr κακάο
    • • 1κγ/9gr σταγόνες κουβερτούρας
    • • 100ml κεφίρ ACTIVIA με προβιοτικές καλλιέργειες Bifidus Actiregularis®

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Καθαρίζεις και ψιλοκόβεις την μπανάνα, την τοποθετείς σε σακουλάκι κατάψυξης και αποθηκεύεις στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες

2. Αφαιρείς από την κατάψυξη την μπανάνα, την προσθέτεις στο multi και μπλενταρεις, στη συνέχεια προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύεις

3.  Σερβίρεις σε ένα μπολ το μείγμα και προσθέτεις topping της αρεσκείας σου

 

Κεφίρ bowl φράουλα-μύρτιλο

 

ΥΛΙΚΑ

    • • 130gr φράουλα
    • • 100ml κεφίρ με γεύση μύρτιλο ACTIVIA με προβιοτικές καλλιέργειες Bifidus Actiregularis®
    • • 20gr φιστικοβούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Καθαρίζεις και ψιλοκόβεις τις φράουλες, τοποθετείς σε σακουλάκι κατάψυξης και αποθηκεύεις στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες

2.Αφαιρείς από την κατάψυξη, την προσθέτεις στο multi και μπλενταρεις, στη συνέχεια προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύεις

3. Σερβίρεις σε ένα μπολ το μείγμα και προσθέτεις topping της αρεσκείας σου

 

Κεφίρ bowl ακτινίδιο – αχλάδι

 

ΥΛΙΚΑ

    • • 85gr ακτινίδιο
    • • 60gr αχλάδι
    • • 1/4κ.γ φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
    • • 100ml κεφίρ ACTIVIA με προβιοτικές καλλιέργειες Bifidus Actiregularis®

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Καθαρίζεις και ψιλοκόβεις τα φρούτα, τα τοποθετείς σε σακουλάκι κατάψυξης και αποθηκεύεις στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες

2. Αφαιρείς από την κατάψυξη, τα προσθέτεις στο multi και μπλενταρεις, στη συνέχεια προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύεις

3. Σερβίρεις σε ένα μπολ το μείγμα και προσθέτεις topping της αρεσκείας σου

Βιβλιογραφία:

1. Hertzler, S. R., & Clancy, S. M. (2003). Kefir improves lactose digestion and tolerance in adults with lactose maldigestion. Journal of the American Dietetic Association, 103(5), 582–587. doi:10.1053/jada.2003.50111

 

2. Leite, A. M. de O., Miguel, M. A. L., Peixoto, R. S., Rosado, A. S., Silva, J. T., & Paschoalin, V. M. F. (2013). Microbiological, technological and therapeutic properties of kefir: a natural probiotic beverage. Brazilian Journal of Microbiology, 44(2), 341–349. doi:10.1590/s1517-83822013000200001