Κυρίως Γεύμα

Γεμιστά με Πλιγούρι και Ρύζι

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 20' / ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ 45' / ΜΕΡΙΔΕΣ: 11 ΜΕΣΑΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 3/5

Γεμιστά με Πλιγούρι και Ρύζι

ΥΛΙΚΑ:
Ποικιλία λαχανικών για γέμισμα ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες, κολοκυθάκια
1/2 κούπα πλιγούρι
1/2 κούπα ρύζι
Ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
2 καρότα
1 κολοκυθάκι
4κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
4κ.σ δυόσμο ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά
1 πιπεριά Φλωρίνης
Προαιρετικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και λίγες πατάτες

Εκτέλεση

  1. Αφαιρείς την σάρκα απο τα λαχανικά που θα γεμίσεις και την αλέθεις στο multi μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, το κολοκυθάκι, τις πιπεριές, τον δυόσμο και τον μαϊντανό
  2. Προσθέτεις το πλιγούρι, το ρύζι, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύεις καλά
  3. Γεμίζεις λίγο πάνω απο τη μέση τα λαχανικά και τα σκεπάζεις με τα καπάκια τους, ρίχνοντας τους από πάνω λίγο αλάτι, λίγο ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και λίγη τριμμένη φρυγανιά
  4. Σκεπάζεις το ταψί με ένα αντικολλητικό χαρτί και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45’
  5. Τα τελευταία 15’ αφαιρείς το αντικολλητικό χαρτί για να αποκτήσουν χρώμα

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγές