23 Οκτ Focaccia
ΥΛΙΚΑ
200gr αλεύρι τύπου 00
300gr φαρίνα ολικής
320ml νερό χλιαρό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1,5 κ.γ. αλάτι
3 κ.σ ελαιόλαδο
2 κ.γ ζάχαρη
1 ντομάτα
¼ κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
20gr ελιές
60γρ φέτα
πιπέρι
ρίγανη
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε το χλιαρό νερό με την μαγιά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε 5′ να ξεκουραστεί.
- Στην συνέχεια ανακατεύουμε το αλεύρι τύπου 00 με την φαρίνα και 1 κ.γ
αλάτι και το προσθέτουμε στο αρχικό μείγμα. - Ξεκινάμε να ζυμώνουμε, προσθέτουμε 1 κ.σ ελαιόλαδο στην ζύμη και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
- Τοποθετούμε πάνω από το μπολ μια πετσέτα και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 15′ στο φούρνο στους 50οC.
- Σε ένα ταψάκι 32Χ24cm προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και απλώνουμε το ζυμάρι, βρέχουμε τα δάχτυλα μας και σχηματίζουμε λακουβίτσες.
- Έπειτα τοποθετούμε από πάνω τα λαχανικά, 1 κ.σ ελαιόλαδο, την φέτα, ½ κ.γ αλάτι, το πιπέρι, και την ρίγανη.
- Ψήνουμε στους 200οC στον αέρα για 25′.
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ [Sassy_Social_Share]
Διατροφική αξία
ανά μερίδα
ΕΝΕΡΓΕΙΑ
150kcal
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ
22,5g
ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΔΩΔΙΜΕΣ ΙΝΕΣ
3g
ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ
5,7g
ΛΙΠΑΡΑ
4,4g