s

Ipsiarum deitis de santis Lorem Ipsum. Proin gravida nibh vel veliauctor aliquenea.

ΓΛΥΚΟ

Focaccia

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 25’ / ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ 25'
ΜΕΡΙΔΕΣ 15 / ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 3/5

Focaccia

ΥΛΙΚΑ

200gr αλεύρι τύπου 00

300gr φαρίνα ολικής

320ml νερό χλιαρό

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

1,5 κ.γ. αλάτι

3 κ.σ ελαιόλαδο

2 κ.γ ζάχαρη

1 ντομάτα

¼ κρεμμύδι ξερό

1 σκελίδα σκόρδο

20gr ελιές

60γρ φέτα

πιπέρι

ρίγανη

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το χλιαρό νερό με την μαγιά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε 5′ να ξεκουραστεί.
  2. Στην συνέχεια ανακατεύουμε το αλεύρι τύπου 00 με την φαρίνα και 1 κ.γ
    αλάτι και το προσθέτουμε στο αρχικό μείγμα.
  3. Ξεκινάμε να ζυμώνουμε, προσθέτουμε 1 κ.σ ελαιόλαδο στην ζύμη και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
  4. Τοποθετούμε πάνω από το μπολ μια πετσέτα και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 15′ στο φούρνο στους 50οC.
  5. Σε ένα ταψάκι 32Χ24cm προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και απλώνουμε το ζυμάρι, βρέχουμε τα δάχτυλα μας και σχηματίζουμε λακουβίτσες.
  6. Έπειτα τοποθετούμε από πάνω τα λαχανικά, 1 κ.σ ελαιόλαδο, την φέτα, ½ κ.γ αλάτι, το πιπέρι, και την ρίγανη.
  7. Ψήνουμε στους 200οC στον αέρα για 25′.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ [Sassy_Social_Share]

Διατροφική αξία
ανά μερίδα

ΕΝΕΡΓΕΙΑ
150kcal
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ
22,5g
ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΔΩΔΙΜΕΣ ΙΝΕΣ
3g
ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ
5,7g
ΛΙΠΑΡΑ
4,4g

Nutrition Tip