25 Σεπ Vegan Burger


Για 11 vegan μπιφτέκια:
500gr μανιτάρια portobello
150gr μαυρομάτικα φασόλια
200gr νιφάδες βρώμης
150gr κόκκινο κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ πάπρικα
1/2κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Για το burger:
1 ψωμάκι burger
1 vegan μπιφτέκι40gr/1/4 αβοκάντο
5 ντοματίνια
1κ.σ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 κ.γ μουστάρδα απαλή
5gr/1κ.γ μελάσα
Εκτέλεση
- Βράζεις τα μαυρομάτικα φασόλια και μόλις είναι έτοιμα τα αλέθεις στο
multi μαζί με τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο. - Σε ένα μπολ αδειάζεις το μείγμα και προσθέτεις την βρώμη, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το κύμινο την πάπρικα, το κρεμμύδι σε σκόνη το αλάτι και το
πιπέρι ανακατεύεις καλά και πλάθεις περίπου 11 μπιφτέκια. - Βάζεις τα μπιφτέκια σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ρίχνεις από
πάνω 1κ.σ. ελαιόλαδο. - Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα για περίπου
40 λεπτά. - Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι φρυγανίζεις τα ψωμάκια του burger και από
τις δυο πλευρές. - Αναμειγνύεις την μουστάρδα με την μελάσα.
- Ψιλοκόβεις την μισή ποσότητα αβοκάντο, τα ντοματίνια και το κρεμμύδι
- Ξεκινάς να στήνεις το burger, αρχικά τοποθετείς στο ψωμάκι της
βάσης την μισή ποσότητα αβοκάντο αφού πρώτα το έχεις πιέσει με ένα
πιρούνι στη συνέχεια προσθέτεις τα ψιλοκομμένα λαχανικά, το μπιφτέκι και
κλείνεις με το άλλο ψωμάκι αφού πρώτα το αλείψεις με το μείγμα που
δημιούργησες με την μουστάρδα και την μελάσα.

















































































































