30 Μάι Γεμιστόρυζο


1 κρεμμύδι ξερό
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπερια Φλωρίνης
1 μεγάλο καρότο
1/2 μελιτζάνα
1 μικρό κολοκυθάκι
1 ντομάτα
Πελτέ ντομάτας
1 κούπα ρύζι καρολινα ή πλιγούρι
3κ.σ ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Δυόσμο αποξηραμένο
Μαϊντανό
3 κούπες νερό
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβεις το κρεμμύδι, το προσθέτεις σε αντικολλητικό τηγάνι με 1κ.σ ελαιόλαδο και ψήνεις μέχρι να πάρει χρώμα, στη συνέχεια προσθέτεις τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύεις
- Αλέθεις ολα τα λαχανικά (εκτός τον μαϊντανό) στο μουλτι και τα προσθέτεις στο τηγάνι μαζί με 1/2 κούπα νερό περίπου και αφήνεις να πάρουν μια βράση
- Προσθέτεις το ρύζι και το υπόλοιπο νερό, αλατοπιπερώνεις, ρίχνεις τον δυόσμο και ανακατεύεις
- Όταν είναι έτοιμο το αφαιρείς απο την φωτιά και προσθέτεις ψιλοκομμένο μαϊντανό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύεις και σερβίρεις