26 Ιούν Γιαουρτογλυκό ”Banoffee”


Για την καραμέλα:
20gr/1κ.γ φυστικοβούτυρο
80ml νερό
80gr βασιλικούς χουρμάδες ψιλοκομμένους
Για το γιαουρτογλυκό:
120gr γιαούρτι
1 φρυγανιά wasa
50gr μπανάνα
5gr σοκολάτα τριμμένη
Chips μπανάνας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
-
Βάζεις όλα τα υλικά για την καραμέλα χουρμά σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύεις σταδιακά για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί και να πήξει το μείγμα.
-
Σπας την φρυγανιά και την βάζεις σε ένα βάζο, από πάνω προσθέτεις στρώσεις γιαούρτι, μπανάνα και καραμέλα χουρμά.
-
Στο τέλος ρίχνεις την σοκολάτα και τα chips μπανάνας από πάνω και απολαμβάνεις.