Γλυκό

Γιαουρτογλυκό ”Banoffee”

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 10' /
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1/5

Γιαουρτογλυκό ”Banoffee”

Για την καραμέλα:
20gr/1κ.γ φυστικοβούτυρο
80ml νερό
80gr βασιλικούς χουρμάδες ψιλοκομμένους

Για το γιαουρτογλυκό:
120gr γιαούρτι
1 φρυγανιά wasa
50gr μπανάνα
5gr σοκολάτα τριμμένη
Chips μπανάνας (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Βάζεις όλα τα υλικά για την καραμέλα χουρμά σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύεις σταδιακά για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί και να πήξει το μείγμα.

  2. Σπας την φρυγανιά και την βάζεις σε ένα βάζο, από πάνω προσθέτεις στρώσεις γιαούρτι, μπανάνα και καραμέλα χουρμά.

  3. Στο τέλος ρίχνεις την σοκολάτα και τα chips μπανάνας από πάνω και απολαμβάνεις.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγές