Κυρίως Γεύμα

Ζύμη για Πιτάκια

Ζύμη για Πιτάκια

ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό αλεύρι ολικής ή γοχ
1κ.γ αλάτι
1κ.γ ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 ποτήρι του κρασιού πορτοκαλάδα
5κ.σ ελαιόλαδο
300ml νερό

Εκτέλεση

  1. Πλάθεις όλα μαζί τα υλικά και σκεπάζεις με μεμβράνη για μισή ώρα ώστε να ανέβει η ζύμη (*αν χρειαστεί το μείγμα λίγο παραπάνω ή λίγο λιγότερο αλεύρι το προσαρμόζεις).
  2. Κόβεις περίπου 100gr ζυμάρι και το απλώνεις με τον πλάστη σε πάχος ~2 εκατοστά, στην μια πλευρά βάζεις την γέμιση της επιλογής σου αφήνοντας μικρά κενά ενδιάμεσα
  3. Τα σκεπάζεις με το κενό μέρος του ζυμαριού και με το στρογγυλό μέρος του ποτηριού τα κόβεις
  4. Ψήνεις στο αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα ή εναλλακτικά στο φούρνο 180οC για περίπου 20-30’

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγές