24 Ιούν Ζύμη για Πιτάκια


ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό αλεύρι ολικής ή γοχ
1κ.γ αλάτι
1κ.γ ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 ποτήρι του κρασιού πορτοκαλάδα
5κ.σ ελαιόλαδο
300ml νερό
Εκτέλεση
- Πλάθεις όλα μαζί τα υλικά και σκεπάζεις με μεμβράνη για μισή ώρα ώστε να ανέβει η ζύμη (*αν χρειαστεί το μείγμα λίγο παραπάνω ή λίγο λιγότερο αλεύρι το προσαρμόζεις).
- Κόβεις περίπου 100gr ζυμάρι και το απλώνεις με τον πλάστη σε πάχος ~2 εκατοστά, στην μια πλευρά βάζεις την γέμιση της επιλογής σου αφήνοντας μικρά κενά ενδιάμεσα
- Τα σκεπάζεις με το κενό μέρος του ζυμαριού και με το στρογγυλό μέρος του ποτηριού τα κόβεις
- Ψήνεις στο αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα ή εναλλακτικά στο φούρνο 180οC για περίπου 20-30’