Κυρίως Γεύμα

Κεφτεδάκια Μοσχαρίσια με Chips

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 30’ / ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ: 35' / ΜΕΡΙΔΕΣ: 2
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 2/5

Κεφτεδάκια Μοσχαρίσια με Chips

Για τα κεφτεδάκια

400gr κιμάς μοσχαρίσιος
2 αυγά
2κ.σ. ξύδι
50gr φρυγανιά wasa τριμμένη
40gr μαϊντανός ψιλοκομμένος
30gr δυόσμος ψιλοκομμένος
200gr κρεμμύδι ψιλοκομμένο
20gr ελαιόλαδο
Αλάτι – πιπέρι

Για τα chips

1 πατάτα
1 γλυκοπατάτα
Πάπρικα
Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύεις όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και αφήνεις το μείγμα για 20′.
  2. Πλάθεις περίπου 70gr το καθένα και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20′.
  3. Κόβεις την πατάτα και την γλυκοπατάτα στο μαντολίνο και τα αφήνεις σε τρεχούμενο νερό μέχρι να φύγει όλο το άμυλο τους(να βγαίνει καθαρό το νερό).
  4. Στεγνώνεις με απορροφητικό χαρτί πολύ καλά.
  5. Σε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα στρώνεις τα πατατάκια, αλείφεις με ελάχιστο ελαιόλαδο, πάπρικα, αλάτι και ψήνεις στους 220 βαθμούς για περίπου 15′.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγές