13 Μάι Κεφτεδάκια Μοσχαρίσια με Chips


Για τα κεφτεδάκια
400gr κιμάς μοσχαρίσιος
2 αυγά
2κ.σ. ξύδι
50gr φρυγανιά wasa τριμμένη
40gr μαϊντανός ψιλοκομμένος
30gr δυόσμος ψιλοκομμένος
200gr κρεμμύδι ψιλοκομμένο
20gr ελαιόλαδο
Αλάτι – πιπέρι
Για τα chips
1 πατάτα
1 γλυκοπατάτα
Πάπρικα
Αλάτι
Εκτέλεση
- Ανακατεύεις όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και αφήνεις το μείγμα για 20′.
- Πλάθεις περίπου 70gr το καθένα και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20′.
- Κόβεις την πατάτα και την γλυκοπατάτα στο μαντολίνο και τα αφήνεις σε τρεχούμενο νερό μέχρι να φύγει όλο το άμυλο τους(να βγαίνει καθαρό το νερό).
- Στεγνώνεις με απορροφητικό χαρτί πολύ καλά.
- Σε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα στρώνεις τα πατατάκια, αλείφεις με ελάχιστο ελαιόλαδο, πάπρικα, αλάτι και ψήνεις στους 220 βαθμούς για περίπου 15′.