Κυρίως Γεύμα

Κριθαρότο Μανιταριών

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 15' / ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ: 20' / ΜΕΡΙΔΕΣ: 2-3
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 2/5

Κριθαρότο Μανιταριών

½ κριθαράκι ολικής
1 συσκευασία μανιτάρια μεγάλα
2κ.σ λάδι τρούφας
1 συσκευασία τυρί κρέμα
1 κρεμμυδάκι ξερό
Σκόνη σκόρδου
Σκόνη κρεμμυδιού
500ml νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Τυρί τριμμένο και ρόκα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτεις το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια και ψήνεις μέχρι να αποκτήσουν χρώμα
  2. Προσθέτεις το κριθαράκι και ανακατεύεις για λίγα λεπτά 
  3. Στη συνέχεια αλατοπιπερώνεις, προσθέτεις το νερό, αφήνεις να πάρουν μια βράση και έπειτα προσθέτεις το τυρί κρέμα και ανακατεύεις καλά
  4. Όταν αρχίσει να χυλώνει προσθέτεις το λάδι τρούφας, σκόνη σκόρδου και κρεμμυδιού, ανακατεύεις και αφαιρείς απο τη φωτιά
  5. Σερβίρεις με λίγο έξτρα τυρί τριμμένο και ρόκα (προαιρετικά)

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγές