19 Ιούν Μελιτζανοκεφτέδες


ΥΛΙΚΑ:
1kg μελιτζάνες φλάσκες ωμές
250gr πιπεριές Φλωρίνης
400gr κρεμμύδι ξερό
1/2 ματσάκι μαιντανό
1/2 ματσάκι δυόσμο
6 κλωνάρια θυμάρι
1 σκελίδα σκόρδο
3 αυγά
100gr γραβιέρα
100gr φέτα χαμηλών λιπαρών
5ml ξύδι
20ml ελαιόλαδο
240gr αλεύρι ολικής
10gr κορν φλάουρ
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβεις τις μελιτζάνες σε μικρά κυβάκια, ψιλοκόβεις το κρεμμύδι και τα σοτάρεις μέχρι να μαλακώσουν
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν και ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά, την πιπεριά Φλωρίνης και το σκόρδο
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, πλάθουμε μπαλάκια περίπου των 80gr και τα πιέζουμε ελαφρά
- Ψήνουμε στο αντικολλητικό τηγάνι για περιπου 7′ από την κάθε πλευρά σε μέτρια φωτιά μεχρι να πάρουν χρώμα