Κυρίως Γεύμα

Ρεβιθοσαλάτα

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 15' / ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ: 35' / ΜΕΡΙΔΕΣ: 3
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1/5

Ρεβιθοσαλάτα

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ:
150gr ρεβίθια αποφλοιωμένα ωμά
2 λευκά ξερά κρεμμύδια
30ml μέλι
2κ.σ. ξύδι
30gr
1 τριμμένο καρότο
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 πράσινη πιπεριά
6 ντοματίνια
2 φύλλα δάφνης

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ:
100gr γιαούρτι
20ml ταχίνι
30ml ελαιόλαδο
20ml χυμό λεμονιού
20ml νερό
1κ.γ/5gr κύμινο
1κ.γ/5gr κάρι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζεις τα ρεβίθια σε νερό με τα φύλλα δάφνης (αν δεν ειναι αποφλοιωμένα θα χρειαστούν μουλιασμα απο το προηγούμενο βράδυ)
  2. Κόβεις το κρεμμύδι λεπτές φέτες, το βάζεις στο αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά να καραμελώσει για περίπου 15′, σβήνεις με το ξύδι και προσθέτεις το μέλι.
  3. Ψιλοκόβεις τις πιπεριές, τον μαϊντανό, τα ντοματίνια και τρίβεις το καρότο απο την ψιλή πλευρά του τρίφτη
  4. Προσθέτεις ολα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μπολ
  5. Ανακατεύεις στο σεικερ όλα τα υλικά του ντρέσινγκ μέχρι να ομογενοποιηθούν, το ρίχνεις στην σαλάτα και ανακατεύεις

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγές