29 Μάι Ρεβιθοσαλάτα


ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ:
150gr ρεβίθια αποφλοιωμένα ωμά
2 λευκά ξερά κρεμμύδια
30ml μέλι
2κ.σ. ξύδι
30gr
1 τριμμένο καρότο
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 πράσινη πιπεριά
6 ντοματίνια
2 φύλλα δάφνης
ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ:
100gr γιαούρτι
20ml ταχίνι
30ml ελαιόλαδο
20ml χυμό λεμονιού
20ml νερό
1κ.γ/5gr κύμινο
1κ.γ/5gr κάρι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζεις τα ρεβίθια σε νερό με τα φύλλα δάφνης (αν δεν ειναι αποφλοιωμένα θα χρειαστούν μουλιασμα απο το προηγούμενο βράδυ)
- Κόβεις το κρεμμύδι λεπτές φέτες, το βάζεις στο αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά να καραμελώσει για περίπου 15′, σβήνεις με το ξύδι και προσθέτεις το μέλι.
- Ψιλοκόβεις τις πιπεριές, τον μαϊντανό, τα ντοματίνια και τρίβεις το καρότο απο την ψιλή πλευρά του τρίφτη
- Προσθέτεις ολα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μπολ
- Ανακατεύεις στο σεικερ όλα τα υλικά του ντρέσινγκ μέχρι να ομογενοποιηθούν, το ρίχνεις στην σαλάτα και ανακατεύεις