Κυρίως Γεύμα

Φριτάτα

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15' / ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ: 10' /
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2/5

Φριτάτα

ΥΛΙΚΑ:
2 αυγά
300gr πατάτα ωμή
30gr κρεμμύδι
30 φρέσκια μοτσαρέλα χαμ. λιπαρών
1κ.σ. ελαιόλαδο
1 ντομάτα
Ρίγανη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Τρίβεις την πατάτα στον τρίφτη απο την χοντρή μεριά και την βάζεις σε ένα μπολ με κρύο νερό, την ξεπλένεις και στη συνέχεια την στραγγίζεις πολύ καλά πιέζοντας την με τα χέρια μέχρι να στεγνώσει εντελώς
  2. Προσθέτεις τα αυγά, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, αλατοπιπερωνεις και ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθούν
  3. Τοποθετείς ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βάζεις ελαιόλαδο και προσθέτεις το μείγμα μόλις ζεσταθεί απλώνοντας το σε όλη την επιφάνεια
  4. Ψήνεις για περίπου 5 λεπτά απο την κάθε πλευρά μέχρι να αποκτήσει χρυσό χρώμα και γυρίζεις απο την μια πλευρά στην άλλη με την βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου
  5. Σερβίρεις με ντομάτα κομμένη σε ροδέλες, ρίγανη, μοτσαρέλα και με ότι σαλάτα επιθυμείς

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγές