Γλυκό

Brownie Ρεβιθιού

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 5' / ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ: 30' /ΜΕΡΙΔΕΣ: 8
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1/5

Brownie Ρεβιθιού

400gr ρεβίθια αποφλοιωμένα, βρασμένα και ξεπλυμένα με αρκετό νερό
300gr πάστα χουρμά
4κ.σ/45gr κακάο
50gr φαρίνα ολικής
1κ.σ/5gr baking powder
200ml γάλα
80gr φιστικοβούτυρο
20ml ελαιόλαδο
2κ.γ/8ml εκχύλισμα βανίλιας
150gr κουβερτούρα

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύεις καλά στο multi τα ρεβύθια, το κακάο, το baking powder,τη φαρίνα ολικής, το γάλα, το ελαιόλαδο και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα (αν ο κάδος του multi σου δεν είναι μεγάλος αφαιρείς το μισό μείγμα σε ένα μπολ).
  2. Προσθέτεις την πάστα χουρμά, το φυστικοβούτυρο και ανακατεύεις καλά.
  3. Προσθέτεις τα 100 γρ κουβερτούρας και ξανα ανακατεύεις.
  4. Μεταφέρεις σε τετράγωνο πυρέξ μεσαίου μεγέθους με αντικολλητικό χαρτί και βάζεις από πάνω την υπόλοιπη κουβερτούρα σε κομματάκια.
  5. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30’.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγές