04 Ιούν Brownie Ρεβιθιού


400gr ρεβίθια αποφλοιωμένα, βρασμένα και ξεπλυμένα με αρκετό νερό
300gr πάστα χουρμά
4κ.σ/45gr κακάο
50gr φαρίνα ολικής
1κ.σ/5gr baking powder
200ml γάλα
80gr φιστικοβούτυρο
20ml ελαιόλαδο
2κ.γ/8ml εκχύλισμα βανίλιας
150gr κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Ανακατεύεις καλά στο multi τα ρεβύθια, το κακάο, το baking powder,τη φαρίνα ολικής, το γάλα, το ελαιόλαδο και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα (αν ο κάδος του multi σου δεν είναι μεγάλος αφαιρείς το μισό μείγμα σε ένα μπολ).
- Προσθέτεις την πάστα χουρμά, το φυστικοβούτυρο και ανακατεύεις καλά.
- Προσθέτεις τα 100 γρ κουβερτούρας και ξανα ανακατεύεις.
- Μεταφέρεις σε τετράγωνο πυρέξ μεσαίου μεγέθους με αντικολλητικό χαρτί και βάζεις από πάνω την υπόλοιπη κουβερτούρα σε κομματάκια.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30’.